Dobrodošli

O NAS

SD Tisk, Damjan Strle s.p. je pričel delovati v letu 2017 z željo oblikovati in tiskati visoko kakovostne izdelke s tradicionalno letterpress tehniko, imenovano tudi tehnika visokega tiska ali knjigotisk. Na področju tiska smo sicer prisotni že vrsto let, zato nam dragocenih izkušnj ne manjka.
Tiska smo se lotili na staromoden način s tiskarskimi stroji iz litega železa ter visoko kakovostnim bombažnim papirjem različnih odtenkov ter tekstur.
Tradicionalno obrt letterpress-knjigotisk želimo obuditi in negovati ter jo približati čim širšemu krogu ljudi. V modernih časih visoko razvitih tehničnih naprav, računalnikov in digitalnih printerjev, sta postala znanje in obrt te vrste tiska precej redka ter zato toliko bolj dragocena.
Poleg navdušenja nad starimi tiskarskimi stroji, orodjem in barvami, želimo predstaviti in izkazati tudi kot zanesljivi grafični oblikovalci.
Naša ponudba obsega poročna, rojstnodnevna, praznična in druga priložnostna vabila, darilne kartice, voščilnice, kuverte in vizitke. Poleg široke barvne palete nudimo tudi toplotni tisk s folijami in hologrami. Seznam je lahko seveda z vašimi željami še daljši, za poizvedno nas prosim kontaktirajte.
knjigotisk, letterpress
IMG_9718
kvalitetne vizitke

Letterpress

Letterpress tisk ali visoki tisk – knjigotisk je več stoletij stara obrt, brezčasna, klasična, njen rezultat pa so besede in grafike v reliefni obliki bombažnega ter ostalega visoko kvalitetnega papirja in kartona. Letterpress je ena najnaprednejših oblik tiska, čeprav se od leta 1440 ni dosti spremenil. Velja za prvo tiskarsko tehniko tiska, iznašel jo je Gutenberg, ko je razvil premičen tip kovinskih, svinčenih ter lesenih črk. Ves ta čas je letterpress uspeval in prispeval k raznim kulturnim stilom renesanse, baroka, secesije ter kasnejših in današnjih modernih umetnosti. Postal je obrt mojstrov, izjemno dragoceno in napredno orodje, ki omogoča zapis znanja, slik in lepote izven meja fizičnega.
V zadnjem stoletju, dobi industralizacije, pa je razvoj čedalje hitrešjih motoriziranih strojev in tehnike offset tiska, pomenil nenaden konec rokodelske obrti ter s tem povezanih veščin obrti v letterpress tehniki tiska.
Pri našem podjetju SD Tisk poskušamo letterpress tisku – knjigotisk povrniti svoje vrednote in prikazati njegovo edinstveno estetiko ter eleganco. Naša vizija je obrt ohranjati živo, jo izpopolnjevati in deliti z drugimi. Delo ni enostavno, zahteva precej fizičnega napora in včasih na meji mogočega. Starinski tiskarski stroji in orodja so vsakokrat postavljeni pred nove izive, vendar nas volja in čar ženejo, da bi tiskali kar najlepše. Spoj klasičnih metod visokega tiska, čudovitih pisav, vintage ilustracij in globokih vtisov v papir predstavlja temelj naše predanosti tisku. Je recept v katerega verjamemo, s katerim želimo uspeti in polepšati vsakdan.
knjigotisk, letterpress

NUDIMO VAM

knjigotisk (letterpress)

vošilnice

vabila

čestitke

vizitke

posvetila

kuverte

žige

vizitka, knjigotisk

KONTAKT

Damjan Strle

tel.: +386 40 323 186

mail: damjan.strle@gmail.com

Nova pot 8, 8273 Leskovec pri Krškem, Slovenia

 

ZEMLJEVID